KAKO PRAVILNO RASPOREDITI POSUĐE U PERILICI?

Pravilno slaganje posuđa u perilici nije kompliciran pothvat, ali je ipak važan korak ako želite da Vaše posuđe nakon ciklusa pranja bude čišće. Predlažemo Vam ovu metodu:
1. KORAK
Umetnite tanjure u utore u donjem dijelu perilice posuđa. Usmjerite ih prema sredini i ako se naginju, podesite ih da stoje pravilno. To je važno zato što se mlaznice prilikom pranja rotiraju i raspršuju vodu. Pokušajte razmaknuti tanjure dovoljno da bi voda mogla nesmetano strujiti iz raspršivača.
2. KORAK
Postavite šalice, čaše i zdjele pod kutom kako bi voda mogla strujiti odozdo, ali tako da ne zauzimaju previše prostora. Posložite i zdjele pod nagibom, tako da otopina za pranje može prolaziti unutar zdjele. Ovakvo će Vam slaganje posuđa uštedjeti prostor u perilici.
3. KORAK
Stavite plastične posude na gornji stalak. Budući da se grijaći element u većini perilica posuđa nalazi na dnu, stavljanje plastičnih predmeta u donju policu može ih oštetiti.
4. KORAK
Postavite lonce i tave na donju policu perilice i okrenite ih prema dolje. Nemojte preopteretiti perilicu posuđa. Ako je potrebno, ručno operite velike lonce ili pokrenite još jedan ciklus pranja.
5. KORAK
Umetnite košaru za pribor za jelo i rasporedite noževe, vilice i žlice, postavljajući ih tako da je držak dolje, te pazite da ostavite malo razmaka. Općenito, opasni ili oštri noževi trebaju se prati ručno, jer otupljuju pranjem u perilici posuđa. Također, izbjegavajte stavljati drvene kuhače, ili zapravo, bilo koje drveno posuđe u perilicu. Dugački pribori za jelo, poput kuhača mogu blokirati raspršivač cijevi i mlaznice, pa njih stavite u gornji dio perilice.
6. KORAK
Posložite ploče za rezanje ili poslužavnike uz vanjsku stranu donjeg odjeljka perilice, ako ne stanu u utore za tanjure.
7. KORAK
Koristite plastični sigurnosni nosač na gornjoj polici za slaganje čaša za vino. Sigurnosni nosač je mrežasti komad koji se preklapa i pomaže održati vaše čaše stabilnima i spriječiti razbijanje ili grebanje stakla.
8. KORAK
Provjerite mogu li se rotirajuće mlaznice slobodno vrtjeti. To možete napraviti tako da ručno zavrtite rotirajući krak mlaznice i uvjerite se da im neki lonac ili tanjur ne blokira rotaciju. Nakon toga, možete umetnuti tabletu za pranje i pokrenuti željeni program.

KAKO PRAVILNO RASPOREDITI POSUĐE U PERILICI?

Pravilno slaganje posuđa u perilici nije kompliciran pothvat, ali je ipak važan korak ako želite da Vaše posuđe nakon ciklusa pranja bude čišće. Predlažemo Vam ovu metodu:

 

1. KORAK
Umetnite tanjure u utore u donjem dijelu perilice posuđa. Usmjerite ih prema sredini i ako se naginju, podesite ih da stoje pravilno. To je važno zato što se mlaznice prilikom pranja rotiraju i raspršuju vodu. Pokušajte razmaknuti tanjure dovoljno da bi voda mogla nesmetano strujiti iz raspršivača.

 

2. KORAK
Postavite šalice, čaše i zdjele pod kutom kako bi voda mogla strujiti odozdo, ali tako da ne zauzimaju previše prostora. Posložite i zdjele pod nagibom, tako da otopina za pranje može prolaziti unutar zdjele. Ovakvo će Vam slaganje posuđa uštedjeti prostor u perilici.

 

3. KORAK
Stavite plastične posude na gornji stalak. Budući da se grijaći element u većini perilica posuđa nalazi na dnu, stavljanje plastičnih predmeta u donju policu može ih oštetiti.

 

4. KORAK
Postavite lonce i tave na donju policu perilice i okrenite ih prema dolje. Nemojte preopteretiti perilicu posuđa. Ako je potrebno, ručno operite velike lonce ili pokrenite još jedan ciklus pranja.

 

5. KORAK
Umetnite košaru za pribor za jelo i rasporedite noževe, vilice i žlice, postavljajući ih tako da je držak dolje, te pazite da ostavite malo razmaka. Općenito, opasni ili oštri noževi trebaju se prati ručno, jer otupljuju pranjem u perilici posuđa. Također, izbjegavajte stavljati drvene kuhače, ili zapravo, bilo koje drveno posuđe u perilicu. Dugački pribori za jelo, poput kuhača mogu blokirati raspršivač cijevi i mlaznice, pa njih stavite u gornji dio perilice.

 

6. KORAK
Posložite ploče za rezanje ili poslužavnike uz vanjsku stranu donjeg odjeljka perilice, ako ne stanu u utore za tanjure.

 

7. KORAK
Koristite plastični sigurnosni nosač na gornjoj polici za slaganje čaša za vino. Sigurnosni nosač je mrežasti komad koji se preklapa i pomaže održati vaše čaše stabilnima i spriječiti razbijanje ili grebanje stakla.

 

8. KORAK
Provjerite mogu li se rotirajuće mlaznice slobodno vrtjeti. To možete napraviti tako da ručno zavrtite rotirajući krak mlaznice i uvjerite se da im neki lonac ili tanjur ne blokira rotaciju. Nakon toga, možete umetnuti tabletu za pranje i pokrenuti željeni program.

KAKO PRAVILNO RASPOREDITI POSUĐE U PERILICI?

Pravilno slaganje posuđa u perilici nije kompliciran pothvat, ali je ipak važan korak ako želite da Vaše posuđe nakon ciklusa pranja bude čišće. Predlažemo Vam ovu metodu:

 

1. KORAK
Umetnite tanjure u utore u donjem dijelu perilice posuđa. Usmjerite ih prema sredini i ako se naginju, podesite ih da stoje pravilno. To je važno zato što se mlaznice prilikom pranja rotiraju i raspršuju vodu. Pokušajte razmaknuti tanjure dovoljno da bi voda mogla nesmetano strujiti iz raspršivača.

 

2. KORAK
Postavite šalice, čaše i zdjele pod kutom kako bi voda mogla strujiti odozdo, ali tako da ne zauzimaju previše prostora. Posložite i zdjele pod nagibom, tako da otopina za pranje može prolaziti unutar zdjele. Ovakvo će Vam slaganje posuđa uštedjeti prostor u perilici.

 

3. KORAK
Stavite plastične posude na gornji stalak. Budući da se grijaći element u većini perilica posuđa nalazi na dnu, stavljanje plastičnih predmeta u donju policu može ih oštetiti.

 

4. KORAK
Postavite lonce i tave na donju policu perilice i okrenite ih prema dolje. Nemojte preopteretiti perilicu posuđa. Ako je potrebno, ručno operite velike lonce ili pokrenite još jedan ciklus pranja.

 

5. KORAK
Umetnite košaru za pribor za jelo i rasporedite noževe, vilice i žlice, postavljajući ih tako da je držak dolje, te pazite da ostavite malo razmaka. Općenito, opasni ili oštri noževi trebaju se prati ručno, jer otupljuju pranjem u perilici posuđa. Također, izbjegavajte stavljati drvene kuhače, ili zapravo, bilo koje drveno posuđe u perilicu. Dugački pribori za jelo, poput kuhača mogu blokirati raspršivač cijevi i mlaznice, pa njih stavite u gornji dio perilice.

 

6. KORAK
Posložite ploče za rezanje ili poslužavnike uz vanjsku stranu donjeg odjeljka perilice, ako ne stanu u utore za tanjure.

 

7. KORAK
Koristite plastični sigurnosni nosač na gornjoj polici za slaganje čaša za vino. Sigurnosni nosač je mrežasti komad koji se preklapa i pomaže održati vaše čaše stabilnima i spriječiti razbijanje ili grebanje stakla.

 

8. KORAK
Provjerite mogu li se rotirajuće mlaznice slobodno vrtjeti. To možete napraviti tako da ručno zavrtite rotirajući krak mlaznice i uvjerite se da im neki lonac ili tanjur ne blokira rotaciju. Nakon toga, možete umetnuti tabletu za pranje i pokrenuti željeni program.

SPRIJEČITE NEUGODNE MIRISE IZ HLADNJAKA

Svima nam je poznat neugodan miris rashlađenog zraka iz frižidera.Ostatak luka iz salate, riba od prošlog ručka ili zaboravljeni ostaci lazanje znaju se skrivati u stražnjem kutu naših frižidera nekoliko dana – ili  duže. Pa čak i kada bacimo ostatke, neugodan miris još uvijek ostaje. Postoji način da to spriječimo.

 

Prvi je korak temeljito čišćenje hladnjaka. Isključite aparat iz napajanja, izvadite sve police i ladice i premjestite hranu na hladnije mjesto (primjerice terasu ili drugi hladnjak). Potopite prijenosne police i posude iz frižidera u smjesu tople vode i deterdženta za posuđe. Obrišite fiksne dijelove frižidera krpom namočenom u smjesu sapunice  i malo octa. Osušite sve površine temeljito i vratite sve natrag u hladnjak.

 

Stavite otvorenu posudicu sode bikarbone u hladnjaku. Ostavite je tako da apsorbira neugodne mirise najmanje 24 sata. Nakon toga je možete baciti. Ako želite poboljšati učinak sode bikarbone, možete u frižideru ostaviti  svježe mljevenu kavu na tanjuriću 24 sata. Ako želite postići efekt svježeg mirisa iz hladnjaka, potopite nekoliko komadića vate u ekstrakt vanilije i ostavite ih u frižideru nekoliko sati. Također možete narezati naranču i staviti komadiće u otvorenu posudicu u frižider.

 

SPRIJEČITE NEUGODNE MIRISE ZAUVIJEK
Obratite pažnju na temperaturu hladnjaka: savršena temperatura za pohranu hrane u hladnjaku je 5 do 7 stupnjeva. Smanjite li temperaturu, zapravo ćete postići gubitak energije, a povećate li temperaturu ubrzat ćete proces kvarenja hrane i pojačati neugodne mirise. Važno je i osigurati dobru cirkulaciju zraka u hladnjaku – dobar protok zraka osigurava bolje očuvanje hrane u svakom kutku hladnjaka. Kakav Vam je protok zraka u hladnjaku možete provjeriti tako da postavite mali termometar u različite dijelove hladnjaka i provjerite temperaturu na njima. Ako postoje velike razlike u temperaturi, to je siguran znak da trebate popravak hladnjaka kako bi Vam se omogućila dobra cirkulacija zraka unutar hladnjaka.

 

KAKO ČUVATI HRANU
Držite hranu u hermetički zatvorenim posudama. To će vam pomoći da je dulje zadržite svježom, ali će i spriječiti da se neugodni mirisi prošire cijelim frižiderom. Nadalje, grupirajte hranu po odjeljcima. Frižideri često imaju posebne odjeljke za čuvanje voća i povrća, koji će bolje očuvati njihovu svježinu i okus. Barem jednom tjedno temeljito provjerite sadržaj vašeg frižidera. Držite ostatke hrane na jednoj polici pa ćete uvijek imati kontrolu nad time što je za bacanje, a što nije. Čim vidite prve znakove da se hrana počela kvariti, odmah je bacite, kako biste na vrijeme spriječili neugodne mirise.

 

Ako otkrijete da su loši mirisi u hladnjaku zbog istjecanja vode, slabe cirkulacije zraka ili nekog drugog kvara, obratite se servisu Mašinko. Mi ćemo Vaš hladnjak vratiti u funkciju u najkraćem roku, a nakon toga je važno pridržavati se gore navedenih savjeta i nastojati održati čistoću i umanjiti neugodne mirise iz hladnjaka.

 

SPRIJEČITE NEUGODNE MIRISE IZ HLADNJAKA

Svima nam je poznat neugodan miris rashlađenog zraka iz frižidera.Ostatak luka iz salate, riba od prošlog ručka ili zaboravljeni ostaci lazanje znaju se skrivati u stražnjem kutu naših frižidera nekoliko dana – ili  duže. Pa čak i kada bacimo ostatke, neugodan miris još uvijek ostaje. Postoji način da to spriječimo.

 

Prvi je korak temeljito čišćenje hladnjaka. Isključite aparat iz napajanja, izvadite sve police i ladice i premjestite hranu na hladnije mjesto (primjerice terasu ili drugi hladnjak). Potopite prijenosne police i posude iz frižidera u smjesu tople vode i deterdženta za posuđe. Obrišite fiksne dijelove frižidera krpom namočenom u smjesu sapunice  i malo octa. Osušite sve površine temeljito i vratite sve natrag u hladnjak.

 

Stavite otvorenu posudicu sode bikarbone u hladnjaku. Ostavite je tako da apsorbira neugodne mirise najmanje 24 sata. Nakon toga je možete baciti. Ako želite poboljšati učinak sode bikarbone, možete u frižideru ostaviti  svježe mljevenu kavu na tanjuriću 24 sata. Ako želite postići efekt svježeg mirisa iz hladnjaka, potopite nekoliko komadića vate u ekstrakt vanilije i ostavite ih u frižideru nekoliko sati. Također možete narezati naranču i staviti komadiće u otvorenu posudicu u frižider.

 

SPRIJEČITE NEUGODNE MIRISE ZAUVIJEK
Obratite pažnju na temperaturu hladnjaka: savršena temperatura za pohranu hrane u hladnjaku je 5 do 7 stupnjeva. Smanjite li temperaturu, zapravo ćete postići gubitak energije, a povećate li temperaturu ubrzat ćete proces kvarenja hrane i pojačati neugodne mirise. Važno je i osigurati dobru cirkulaciju zraka u hladnjaku – dobar protok zraka osigurava bolje očuvanje hrane u svakom kutku hladnjaka. Kakav Vam je protok zraka u hladnjaku možete provjeriti tako da postavite mali termometar u različite dijelove hladnjaka i provjerite temperaturu na njima. Ako postoje velike razlike u temperaturi, to je siguran znak da trebate popravak hladnjaka kako bi Vam se omogućila dobra cirkulacija zraka unutar hladnjaka.

 

KAKO ČUVATI HRANU
Držite hranu u hermetički zatvorenim posudama. To će vam pomoći da je dulje zadržite svježom, ali će i spriječiti da se neugodni mirisi prošire cijelim frižiderom. Nadalje, grupirajte hranu po odjeljcima. Frižideri često imaju posebne odjeljke za čuvanje voća i povrća, koji će bolje očuvati njihovu svježinu i okus. Barem jednom tjedno temeljito provjerite sadržaj vašeg frižidera. Držite ostatke hrane na jednoj polici pa ćete uvijek imati kontrolu nad time što je za bacanje, a što nije. Čim vidite prve znakove da se hrana počela kvariti, odmah je bacite, kako biste na vrijeme spriječili neugodne mirise.

 

Ako otkrijete da su loši mirisi u hladnjaku zbog istjecanja vode, slabe cirkulacije zraka ili nekog drugog kvara, obratite se servisu Mašinko. Mi ćemo Vaš hladnjak vratiti u funkciju u najkraćem roku, a nakon toga je važno pridržavati se gore navedenih savjeta i nastojati održati čistoću i umanjiti neugodne mirise iz hladnjaka.

 

SPRIJEČITE NEUGODNE MIRISE IZ HLADNJAKA

Svima nam je poznat neugodan miris rashlađenog zraka iz frižidera.Ostatak luka iz salate, riba od prošlog ručka ili zaboravljeni ostaci lazanje znaju se skrivati u stražnjem kutu naših frižidera nekoliko dana – ili  duže. Pa čak i kada bacimo ostatke, neugodan miris još uvijek ostaje. Postoji način da to spriječimo.

 

Prvi je korak temeljito čišćenje hladnjaka. Isključite aparat iz napajanja, izvadite sve police i ladice i premjestite hranu na hladnije mjesto (primjerice terasu ili drugi hladnjak). Potopite prijenosne police i posude iz frižidera u smjesu tople vode i deterdženta za posuđe. Obrišite fiksne dijelove frižidera krpom namočenom u smjesu sapunice  i malo octa. Osušite sve površine temeljito i vratite sve natrag u hladnjak.

 

Stavite otvorenu posudicu sode bikarbone u hladnjaku. Ostavite je tako da apsorbira neugodne mirise najmanje 24 sata. Nakon toga je možete baciti. Ako želite poboljšati učinak sode bikarbone, možete u frižideru ostaviti  svježe mljevenu kavu na tanjuriću 24 sata. Ako želite postići efekt svježeg mirisa iz hladnjaka, potopite nekoliko komadića vate u ekstrakt vanilije i ostavite ih u frižideru nekoliko sati. Također možete narezati naranču i staviti komadiće u otvorenu posudicu u frižider.

 

SPRIJEČITE NEUGODNE MIRISE ZAUVIJEK
Obratite pažnju na temperaturu hladnjaka: savršena temperatura za pohranu hrane u hladnjaku je 5 do 7 stupnjeva. Smanjite li temperaturu, zapravo ćete postići gubitak energije, a povećate li temperaturu ubrzat ćete proces kvarenja hrane i pojačati neugodne mirise. Važno je i osigurati dobru cirkulaciju zraka u hladnjaku – dobar protok zraka osigurava bolje očuvanje hrane u svakom kutku hladnjaka. Kakav Vam je protok zraka u hladnjaku možete provjeriti tako da postavite mali termometar u različite dijelove hladnjaka i provjerite temperaturu na njima. Ako postoje velike razlike u temperaturi, to je siguran znak da trebate popravak hladnjaka kako bi Vam se omogućila dobra cirkulacija zraka unutar hladnjaka.

 

KAKO ČUVATI HRANU
Držite hranu u hermetički zatvorenim posudama. To će vam pomoći da je dulje zadržite svježom, ali će i spriječiti da se neugodni mirisi prošire cijelim frižiderom. Nadalje, grupirajte hranu po odjeljcima. Frižideri često imaju posebne odjeljke za čuvanje voća i povrća, koji će bolje očuvati njihovu svježinu i okus. Barem jednom tjedno temeljito provjerite sadržaj vašeg frižidera. Držite ostatke hrane na jednoj polici pa ćete uvijek imati kontrolu nad time što je za bacanje, a što nije. Čim vidite prve znakove da se hrana počela kvariti, odmah je bacite, kako biste na vrijeme spriječili neugodne mirise.

 

Ako otkrijete da su loši mirisi u hladnjaku zbog istjecanja vode, slabe cirkulacije zraka ili nekog drugog kvara, obratite se servisu Mašinko. Mi ćemo Vaš hladnjak vratiti u funkciju u najkraćem roku, a nakon toga je važno pridržavati se gore navedenih savjeta i nastojati održati čistoću i umanjiti neugodne mirise iz hladnjaka.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Trebate popravak? Naš tim će Vam pomoći u najkraćem roku!

Tim servisa Mašinko će odgovoriti na svako Vaše pitanje ili nedoumicu vezanu uz popravak kućanskih aparata. Jako cijenimo komunikaciju s našim klijentima, a možete nas kontaktirati i preko društvenih mreža Facebooka i Instagrama.

Razlog kontaktiranja:
Prilikom slanja Vaših upita, važno nam je da naglasite trebate li samo općenite informacije i savjet o procesu popravka kućanskih aparata ili želite rezervirati dolazak naših majstora. Naš će Vam tim u tom slučaju dati prijedlog za rezervaciju termina i informirati Vas o dostupnosti naših majstora, a vi ćete brže doći do termina za popravak!

Web forma 10

KONTAKTIRAJTE NAS

Trebate popravak? Naš tim će Vam pomoći u najkraćem roku!

Tim servisa Mašinko će odgovoriti na svako Vaše pitanje ili nedoumicu vezanu uz popravak kućanskih aparata. Jako cijenimo komunikaciju s našim klijentima, a možete nas kontaktirati i preko društvenih mreža Facebooka i Instagrama.

Razlog kontaktiranja:
Prilikom slanja Vaših upita, važno nam je da naglasite trebate li samo općenite informacije i savjet o procesu popravka kućanskih aparata ili želite rezervirati dolazak naših majstora. Naš će Vam tim u tom slučaju dati prijedlog za rezervaciju termina i informirati Vas o dostupnosti naših majstora, a vi ćete brže doći do termina za popravak!

Web forma 11

  

POSJETITE NAS

KONTAKTIRAJTE NAS

Trebate popravak? Naš tim će Vam pomoći u najkraćem roku!

Tim servisa Mašinko će odgovoriti na svako Vaše pitanje ili nedoumicu vezanu uz popravak kućanskih aparata. Jako cijenimo komunikaciju s našim klijentima, a možete nas kontaktirati i preko društvenih mreža Facebooka i Instagrama.

Razlog kontaktiranja:
Prilikom slanja Vaših upita, važno nam je da naglasite trebate li samo općenite informacije i savjet o procesu popravka kućanskih aparata ili želite rezervirati dolazak naših majstora. Naš će Vam tim u tom slučaju dati prijedlog za rezervaciju termina i informirati Vas o dostupnosti naših majstora, a vi ćete brže doći do termina za popravak!

Web forma 12

  

POSJETITE NAS

  

POSJETITE NAS